Niezalogowany (Zaloguj się)
  • Reklama

• Kategorie

• Konkurs

• Konkurs fotograficzny rus.mil.pl - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com

Vanilla 1.1.10 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1. # 61
    Są takie ostre ale nie rosyjskie. Ktoś to robi na rynek cywilny. Chyba Arsenal ale pewności nie mam. Rosyjskie są tylko żebrowane. Śliwkowe i czarne.
  2. # 62
    szkoda :) bede musial z niego zrobic "bakielita" :)
  3. # 63
    Przecież taiwangun ma też w ofercie banany "bakelitowe".
  4. # 64
    eee tam taki bakielit jak nie bakielit i tak by trzeba bylo malowac :) a troche sie pospieszylem i kupilem tego czarnego
  5. # 65
    http://www.taiwangun.com/shop,show,548
    Znalazłem całkiem niedawno.
    Jest w miarę koszerny?
  6. # 66
    W jakim sensie (bo jeśli nie patrzeć ze jest z pomarańczowego plastiku to tak ;) )?
  7. # 67
    Co trzeba zrobić z tym magiem żeby był koszerny i TrÓ?
    Oprócz malowania, to jak by go jeszcze należało przerobić, co zmienić?
  8. # 68
    Z którym magiem?
  9. # 69
  10. # 70
    Zajrzyj do pierwszego* posta z akcentem na punkt "DETALE".

* no, pierwszych 3 czy 4rech
    •  
      Ar2r
    • 2009-10-11
    # 71
    A ja tak troszkę z innej beczółki.

Magazynki 30rd często bywają zbyt długie. Wyelimonowanie tego problemu może być zastosowanie mag'ów 20rd.
    Takowych na runku polskim nie widziałem, a może ktoś z Was robił taki "chacher-macher" i skracał low'y, mid'y lub inne magi do AS?

Pozdrawiam Artur

link podglądowy:

http://www.sturmgewehr.com/bhinton/AK/AKS-74U.w.20rd%20mag.jpg
  11. # 72
    Ja skracałem stare midcapy Stara.
    Ostatnio skróciłem hicapa jakiegoś chińskiego bo się nie mieścił w śliwkowym pudełku. Nawet wydłużałem do stalowego 40 nabojowego.
    Więc da się. A roboty wiele nie ma.
  12. # 73
    •  
      Ar2r
    • 2009-10-12
    # 74
    Autor cytatu: yakarov
    ...Ostatnio skróciłem hicapa jakiegoś chińskiego bo się nie mieścił w śliwkowym pudełku...
    ...A roboty wiele nie ma.

Własnie; mógłbys jakos tak dokładniej?
  13. # 75
    Wyciągasz środek, tniesz ten kanał którymi podawane są kulki w jakimś prostym miejscu (np. tuż nad zsypem kulek). Następnie "górną" obciętą część skracasz do odpowiedniej długości. Przymierzając do długości magazynka. Wyrównujemy krawędzie i sklejamy do kupy. Należy dopasować jeszcze kształt klapki do wsypywania kulek. Wkładamy do oryginalnego "opakowania" i już. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to dopasowanie wnętrzności do oryginalnego pudełka. Przeciwwaga musi mieć luz (nie może ocierać się o ścianki magazynka). Aby tego uniknąć nalezy podpiłować bakelitowe lub plastykowe ścianki magazynka w miejscach newralgicznych.
  14. # 76
    Co proponowalibyście na podkład do pomalowania czarnego maga ghk?