Magazynki 30rd często bywają zbyt długie. Wyelimonowanie tego problemu może być zastosowanie mag'ów 20rd.
Takowych na runku polskim nie widziałem, a może ktoś z Was robił taki "chacher-macher" i skracał low'y, mid'y lub inne magi do AS?
Ja skracałem stare midcapy Stara.
Ostatnio skróciłem hicapa jakiegoś chińskiego bo się nie mieścił w śliwkowym pudełku. Nawet wydłużałem do stalowego 40 nabojowego.
Więc da się. A roboty wiele nie ma.
mam jeszcze ze 3 zdjęcia przedstawiające cywilne customy. ogólnie temat już się na forum przewinął.
edit: widzę, że wkradł się tutaj właśnie custom, ale nic to.
Wyciągasz środek, tniesz ten kanał którymi podawane są kulki w jakimś prostym miejscu (np. tuż nad zsypem kulek). Następnie "górną" obciętą część skracasz do odpowiedniej długości. Przymierzając do długości magazynka. Wyrównujemy krawędzie i sklejamy do kupy. Należy dopasować jeszcze kształt klapki do wsypywania kulek. Wkładamy do oryginalnego "opakowania" i już. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to dopasowanie wnętrzności do oryginalnego pudełka. Przeciwwaga musi mieć luz (nie może ocierać się o ścianki magazynka). Aby tego uniknąć nalezy podpiłować bakelitowe lub plastykowe ścianki magazynka w miejscach newralgicznych.