Niezalogowany (Zaloguj się)
  • Reklama

• Kategorie

• Konkurs

• Konkurs fotograficzny rus.mil.pl - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com

Vanilla 1.1.10 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1. # 31
    Czy mi się wydaje, czy Ssz60 również w desancie malowano we wzór raczej charakterystyczny dla WDW?
    http://img3.imageshack.us/img3/2406/ble.png
    tutaj dodatkowo trafiła się chyba jeszcze dość stara ładownica... jeszcze parciana :)
  2. # 32
    Na pewno to SSz60? Bo pasek pod brodę ma całkiem inny (klips fastexowy).
  3. # 33
    Hełm po lewej to Ssz-68M. Nowy produkt Nistali. Jest to ulepszona wersja strego Ssz-68, inne materiały, nowy fasunek z 3 punktowym zawieszeniem, kompatybilność z systemami komunikacyjnymi i takie taktyczne bajery. A drugi gość (ten z AK-74) ma chyba P7-2. Ale nie widzę dokładnie.
    A stare parciane ładownice są wykorzystywane często gęsto. W Warunkach bojowych każda dodatkowa kieszeń jest potrzebna. Często wykorzystywana na puste magazynki lub łódki z amunicją.
  4. # 34
    No cóż... inna bajka. Czy według was byłoby sensowne malowanie Ssz60 w takim stylu, jak na zdjęciu? wiecie może dokładnie, jakimi odcieniami jest ten hełm malowany? Na pewno będzie to czarny mat, i matowy, blady odcień piaskowy, ale nie wiem dokładnie...
  5. # 35
    Z tym Ssz-60 to nie wiem. Ale widziałem malowane Ssz-68.
    Pewnie chcesz żeby wyglądał nowocześnie...niestety malowaniem tego nie zrobisz. Lepiej zostaw jak jest i odkładaj kaskę na P7. Ale to moje zdanie, zrobisz jak uważasz.
    Kolor to coś w RAL 7035, może RAL 7047 itp..ciężko dobrać kolor na podstawie kilku zdjęć.
  6. # 36
    Ok, przypuszczalnie tak będzie. Ale na razie też jakoś trzeba wyglądać, w sumie nie ma sensu malować jak prawdopodobnie będzie pokrowiec :)
  7. # 37
    Witam- nie wiedziałem, gdzie pytać, to spytam tu:

jakich masek p.gaz. używa obecnie WDW?
  8. # 38
    Nie wiem jak w Rosji, ale na Białorusi widziałem GP-5. No i to tylko na poligonie czy ćwiczeniach jakiś, no bo nikt tego w pole nie bierze.
  9. # 39
    Ponoć najnowszy model (2004r.) to maska "PMK-3" w pokrowcu w kamuflażu Flora. PMK-2 z tego co widzę na google Images dalej miał pokrowiec w khaki (tak wiem, że to marne źródło informacji). Same ПМК-3 są dosyć drogie (+/-60$ za maskę pgaz? kiedy GP-7 kosztuje 20zł + wysyłka na allegro).

/lh/photo/OVvlyzhpnhGZe_KnFZEtHA?authkey=Gv1sRgCPXM84aU-qO9Mw&feat=embedwebsite

/lh/photo/GyG2fxwYNwbeBluf7EYgqQ?authkey=Gv1sRgCPXM84aU-qO9Mw&feat=embedwebsite

/lh/photo/NWis71eKZF-7PKQTtmmU5A?authkey=Gv1sRgCPXM84aU-qO9Mw&feat=embedwebsite

/lh/photo/SgmmHrv2Z_AWC2STXqQ5Ow?authkey=Gv1sRgCPXM84aU-qO9Mw&feat=embedwebsite

No ale to zdjęcie jednego gościa, jak bardzo popularne są te maski to trudno powiedzieć.
  10. # 40
    A maski GP7 i NBC? Pytam o nie, bo są tanie i się pojawiają b. często na allegro.
    •  
      ADi
    • 2009-11-13 *
    # 41
    Ostatnie zawody sił specjalnych FR:
    http://img697.imageshack.us/i/91974733.jpg/

Nie potrafię powiedzieć co to za model.
    Ale najbardziej podobna jest GP-7V
  11. # 42
    Toto na zdjęciu to jest PMK.
  12. # 43
    Tak czy inaczej, to najprawdopodobniej nie WDW, więc nie zmuszajcie mnie znowu do wydzielania ;)
  13. # 44
    PMK [ Противогаз ПМК маска М-80 ] jest wojskowa wersją serii GP (Гражданские противогазы)-7W.
    PMK-2 [ Противогаз ПМК-2 маска МБ-1-80 ] cywilnej maski GP-7WM.
  14. # 45
    Autor cytatu: yakarovPMK-2 [ Противогаз ПМК-2 маска МБ-1-80 ] cywilnej maski GP-7WM.

Co ciekawe, maska podana przez Kazika w linku do Allegro, posiada oznaczenie GP-7KS i jest odentyczna z PMK-2/GP-7WM.
  15. # 46
    Na allegro jest błąd przy aukcji masek NBC one nazywają się PBF (ПБФ)
  16. # 47
    Oznaczenie KS jest na masce, wiem, bo sam ją mam.
  17. # 48
    Co do masek PMK-3 . Skontaktowałem się z kolekcjonerem masek przeciwgazowych, i powiedział mi, że maski PMK-3 w rozsądnej cenie pojawią się w Polsce dopiero za kilka lat. Na razie nawet nie ma co marzyć PMK-3. Ów kolekcjoner radzi, by sprawić sobie maski PMK-2, które można u niego kupić po rozsądnej cenie. Jeżeli ktoś potrzebuje jakiejś maski, piszcie na maila w moim profilu. Pozdrawiam
  18. # 49
    NBC z tego co wiem to po prostu skrót od "Nuclear, Biological, Chemical".
  19. # 50
    A czy w takim razie, maski PBF dalej są używane? Jedyne zdjęcie jakie widziałem z tą maską, to było zdjęcie gruzińskich oddziałów prewencji, w ,,Komandosie". Pomijam fakt, że jak widze tą maskę, to od razu przypomina mi się Half-life II.
  20. # 51
    Zdubluję swój post, ale już trochę czasu minęło.

Odnośnie pierwszego postu:
    Orientuje się ktoś, gdzie można kupić naszywki 7 WDD? Bo zamierzamy z kumplami wziąć już jakiś konkretny kierunek rekonstrukcji, ale nie widziałem ich nigdzie w Polsce.
    I w którym miejscu powinna być przyszyta ta naszywka?
  21. # 52
    http://cgi.ebay.com/Patch-Russia-Special-Forces-Airborne-7th-division-VDV-/380230487354?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588780cd3a

Na lewe ramię jak sądzę, na kieszeń. Ponoć od 2005 to zmieniono, bo dotąd emblematy jednostek noszono na prawym ramieniu.
  22. # 53
    Czyli ona będzie zamiast tej naszywki z rosyjską flagą i napisem ,,worużonnyje siły"?
  23. # 54
    Tak, z tym że tak jest przy tych okrągłych naszywkach (nowy wzór). Naszywki w kształcie tarczy widzę że nosi się po staremu, czyli flaga na lewym, rodzaj wojsk na prawym. Nie wiem czy stare przepisy obowiązują do starych naszywek. Generalnie to i tak jest burdel, czasami noszą tylko jedną naszywkę, lub w większości nie noszą ich wcale. Tak samo te żółte z grupą krwi, które powinny być na piersi - widuję bardzo rzadko.

Tu masz przykład nowego noszenia naszywek:
    http://www.mil.ru/dyn_images/big16979http://www.mil.ru/dyn_images/big16984http://www.mil.ru/dyn_images/big16983
    Już nie ma jednolitych emblematów z flagą, teraz jest oddzielna dla każdego rodzaju wojsk (dla WDW z niebieskim tłem).