Witajcie,
Doradźcie, jakie naszywki mam wybrać. Na pierwszym zdjęciu są same naszywki konkretnego oddziału, który z nich waszym zdaniem będzie najlepszy/wyposażeniem będzie podobny pod względem wyposażenia? Będzie to flora, 6Sz92, m60(no cóż...), i buty a'la Jungle od miltec'a, tylko że ruskie.
Na drugim zdjęciu dwie pierwsze to kolejno zwykły żołnierz WDW, na drugiej instruktor, więc wyborem oczywistym jest pierwsza od góry naszywka jako jedna, natomiast dwie od dołu to kolejne konkretnego oddziału, doradźcie, którą wybrać jako oddział.
Nie ma większych lansiarzy niż 76 i 106. W pełni zawodowe. Mają pierwszej jakość sprzęt. Było to dobrze widać w Gruzji. Lepiej kepi we florze niż Ssz-60.
A po co ci czołg M60? :D
Edytka: Temat znowu z rodzaju "co mam na siebie włożyć" niż konkretnie o umundurowaniu i wyposażeniu...
Nie można było jednego tematu? Stylizacja na współczesne WDW pomocy!!! co na siebie ubrać gdzie przyszyć i co trzymać w ręce?
Ogólnie luzik...ale za jakiś czas znowu ktoś założy podobny temat i znowuż będzie to samo...cały czas, w kółko...i rozwalone po całym forum.
@yakarov- wiesz... m60 to też model hełmu ;) | przypuszczam, że nie będę miał tak dobrego wyposażenia jak 76 oraz 106, więc raczej nie wybiorę ich i nie będę im psuł wizerunku ;) Przypuszczam, że będę miał raczej nieco przestarzałe wyposażenie...
@Kamillo- co powiesz o wyposażeniu tego oddziału? Czy nie będę zbytnio w dół odstawał pod tym względem?
Prosiłbym raczej o podawanie propozycji nie pod względem "lansu", lecz raczej pod względem pokrywania się wyposażenia, w moim przypadku raczej trochę przestarzałym(flora, 6Sz92, AKS-74, hełm m60, buty skoczki, bagnet 6h4).
a no fakt, chodzi oczywiście o SSz60 ;)
yakarov również się z tobą zgadzam, nie pomyślałem że można by te wszystkie tematy w jednym uściślić... następnym razem będę się starał uogólnić, nie robić (za przeproszeniem)"burdelu"...
no to to dobrze wiem :D dlatego właśnie zadałem pytanie w 6 poście, i nie wybrałem 76 lub 106, gdyż dla osoby która się tym w tym trochę orientuje, byłoby to nieco śmieszne ;) to tak jakby jeździć na komarku w kasku za 500zł ;P
Może akurat z tą 104'tą coś będzie się pokrywało... Biorę pod uwagę oczywiście również to, że z czasem być może zainwestuję w 6b13 lub p7... ale to kwestia czasu, na razie podstawy ;)
chlopaki z ЗАО "Кираса" twierdza ze zeby byc trendi to kamizelka at least 6b27 :)
ale w twoim wypadku imo rozejrzal bym sie za np 6Б23-1 - nowka kosztuje ok 2100 zl u nich :)
Ale Snail mówi o kamizelkach przeciwodłamkowych :) 6B13 już dawno wyszło z mody, jak widzę 6b23 to też już się robi za mało hehe
A w kwestiach oporządzenia, to 6sz92 to stary grat, powinno być minimum 6sz92-5 a w najlepszym lanserskim wydaniu jakaś modułowa kamizelka w UMTBS :)
przecież chyba wszystkie kamizelki z serii 6b[x] to kamizelki przeciwodłamkowe. Mówiąc "kiedyś" miałem na myśli, że kiedyś będzie mnie stać na sprzęt taki, jaki powinien być ;)
Autor cytatu: baju123kamillo- wygląda na to, że też będę nosicielem 104'tej ;) Co na sobie nosisz? porównywalne do tego, o czym ja pisałem? :)
Jak narazie jestem w fazie kompletowania i traktuje to jako mała odskocznię od reko, z niczym w tym temacie się nie spieszę i nie będę spieszył.
A 104-ta bo jakoś ujebało się mi w głowie że ta a nie inna i tak zostało
Czy ja tak zawile formułuję zdania ?
Co znaczy "naszych"? Polski?
No Polski, to nie Rosyjski - inny jest.
Tak pas oficerski stał się pasem ogólnowojskowym.
Kiedyś ktoś już pytał o to na tym forum. I pisałem ogólnie o podstawowym wyposażeniu żołnierza WDW. O pasach, hełmach, spodniach (innych niż ogólnowojskowe) i takie tam. Ale czasem jest tu taki burdel, że gdzieś to zaginęło.
Ale ten pas z aukcji, do której link tu wkleiłem, to ten? klik miał ktoś to w dłoniach? nadaje się jako pokrowiec na Ssz-60 do stylizacji na żołnierza WDW?
Znalazłem taki nieśmiertelnik desantu- klik
Czy rzeczywiście jest to oryginalny, czysty ROSYJSKI nieśmiertelnik a nie suwenira? Widział ktoś, jakiej czcionki są tam nabijane cyferki?
pytanie, może i śmieszne- czy jest podział nieśmiertelników na "paradne" i "bojowe"?